Forside

Tidehvervs Forlag genudgiver Søren Krarups forfatterskab

 

 

’Vi er alle socialdemokrater’, var der engang én, der sagde.

 

Måske er det mere korrekt at sige, at den kulturradikale diskurs er næsten fuldstændig enerådende i Danmark i dag. Hvor man end vender sig hen er budskabet nemlig så godt som det samme: Ja tak til den såkaldte velfærdsstat, åbne grænser, fri indvandring og ikke mindst – ja tak til EU.

 

Kulturradikalismen hylder idéen om mennesket, der er sin egen skaber, mens konservatismen på sin side er optaget af det konkrete menneske og dets konkrete hverdag i loyalitet med familie og hjem. Hvor kulturradikalismen ser Danmark som en vilkårlig markedsplads, hvor alle uden skelen til oprindelse og kultur kan byde ind og bidrage til skabelsen af det nye tusindårsrige, ser den konservative derimod Danmark som det danske folks hjem, bag hvis sikre grænser danskerne kan leve i fred og i overensstemmelse med den skik og brug, der er nedarvet igennem årtusinder. Og hvorfra vi kan drage ud og møde andre folk i deres hjem.  

 

Kulturradikalismen og konservatismen repræsenterer dermed to modsatrettede opfattelser af, hvad det vil sige at være menneske, og af, hvordan menneskenes samfund skal se ud. Af uforklarlige årsager er det imidlertid stort set kun kulturradikalismen, der kommer til orde i samfundsdebatten. 

 

Det råder Tidehvervs Forlag nu bod på.

 

I perioden 1968-1980 udgav Søren Krarup en stribe bøger, der hudflettede tidens åndløshed. Bøgerne er, deres alder til trods, forbløffende tidssvarende, idet kulturradikalismens menneskeofring på ideologiens alter er så aktuelt et emne som nogensinde. Hvor ånden og troen går ud, rykker erstatningsreligionerne som bekendt ind – i Danmark illustreret ved klimahysteri, identitetspolitik samt begejstringen for islam.

 

Krarups bøger har længe været udsolgt fra forlagene, og derfor genoptrykkes og genudgives flg. titler nu.


 • Demokratisme (fra 1968)
 • Om at ofre sig for menneskeheden og ofre menneskene (1969)
 • Præstens prædiken (1971)
 • Fædreland og folkestyre (1974)
 • Selvbesindelse (1976)
 • Den politiske syge (1979)
 • Loven (1980)


På nuværende tidspunkt er ’Loven’ blevet genoptrykt. Den ses yderst til højre i striben øverst. Længst til højre i det nye layout og ved siden af i originaludgaven. Layoutmæssigt er farver og skrifttyper blevet ændret, og indeni har bogen også fået nyt udseende. Marginerne er blevet bredere, så der er mere luft omkring teksten, og derfor er bogen tykkere end originalen. Endvidere er der brugt garnhæftning, hvilket gør bogen nemmere at åbne og bladre i.  


Modellen for 'Loven' bliver genbrugt for de øvrige seks titler, så hele striben kommer til at fremstå med et ensartet udseende. Processen kommer til at forløbe over de næste seks uger; samtlige syv titler skulle derfor være tilgængelige ultimo september.


Man kan købe bøgerne enkeltvis eller i ’pakker’.

Priserne er som følger:


 • Én valgfri titel: kr. 129
 • To valgfri titler: kr. 229
 • Tre valgfri titler: kr. 319
 • Fire valgfri titler: kr. 399
 • Fem valgfri titler: kr. 469
 • Seks valgfri titler: kr. 529
 • Samtlige syv titler: kr. 599 (denne pakke leveres i kartonkassette)


Priserne er inkl. forsendelse og forudsætter betaling ved bestilling. 


Webbutikken er ikke bygget færdig endnu, så indtil videre foregår bestilling nemmest ved at udfylde formularen nedenfor.

Umiddelbart efter bestilling modtager man en mail med betalingsoplysninger samt forventet leveringstidspunkt for det bestilte.

Bestil bøger

Oplys venligst de ønskede titler samt navn og email-adresse, så kvitterer genudgivelse.dk med betalingsoplysninger.